Koronavirüs hakkında 37 milyonu aşan haber yapıldı

Koronavirüs hakkında 37 milyonu aşan haber yapıldı
Küresel bir salgın haline dönüşen virüs, Mart ayından itibaren tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini sürdürüyor. Koronavirüs hakkında Mart ayından bugüne kadar 37 milyonun üzerinde haber çıkışı tespit edildi.

Medya takip kurumu Ajans Press, Koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü tarih olan 10 Mart'tan günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini hala sürdürüyor. Ajans Press'in dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, koronavirüs ile alakalı yazılı basında 1 milyon 127 bin, online mecralarda 35 milyon 201 bin, TV kanallarında ise 1 milyon 611 bin haber çıkışı tespit edildi.

En çok konuşulan kelimeler

Son bir ay içerisinde koronavirüs haberleri içerisinde en fazla yansıma bulan kelimeler; evlilik, düğün, nişan, sosyal mesafe, aşı, maske, ikinci dalga ve ağır hasta oldu. Küresel salgın hız kesmeden tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Güncel verilere göre dünyadaki COVID-19'lu toplam vaka sayısı 25 milyon bandını aştı. Türkiye ise dünyada en çok vaka görülen 18'inci ülke oldu. Dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülkeler ise ABD, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Peru olarak sıralandı. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.